ଲେମନ୍ ରାଇସ୍
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ଜୀରା – ଏକ ଛୋଟ ଚାମଚ, ଭୃଷଙ୍ଗା ପତ୍ର ଅଳ୍ପ, ଲେମ୍ବୁରସ ଚାରି ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ, କାଜୁ ଭଙ୍ଗା ଅଳ୍ପ, ଗ୍ରୀନ୍ ମଟର- ୪ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ ଚାରି ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ, ଧଳା ଶୋରିଷ ଅଧା ଚାମଚ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି: ଚାଉଳ ଧୋଇ ଏକଘଣ୍ଟା ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ । ପ୍ରେସର କୁକର ଗରମ କରି ତେଲ ପକାଇ, ସୋରିଷ ଓ ଜୀରା ଫୁଟାଇ ଭୃଷଙ୍ଗା ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ । କାଜୁ, ଗ୍ରୀନ ମଟର ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜନ୍ତୁ । ଚାଉଳ ପକାଇ ଲୁଣ ଓ ଲେମ୍ବୁରସ ସହିତ ଆବଶ୍ୟକ ପାଣି ଦେଇ ଢାଙ୍କୁଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ବସାଇ ଗୋଟିଏ ହ୍ୱିସିଲ ମାରିବା ପରେ ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ପରେ ପ୍ରେସର ବନ୍ଦ ହୋଇଗଲା ପରେ ଢାଙ୍କୁଣି କାଢିଦିଅନ୍ତୁ, ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ । (ପାଣି ଏଭଳିଭାବେ ଦିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ଆଦୈା ପାଣି ରହିବ ନାହିଁ) ।
ଆମ ଖବର
ଲେମନ୍ ରାଇସ୍
More in ଆମ ଖବର
-
ଶୃଙ୍ଗାର ର ଶେଷ ସ୍ପର୍ଶ ,ଆଉ କିଛି ସମୟ ପରେ ମା’ଙ୍କ ଧରାବତରଣ I
ଶୃଙ୍ଗାର ର ଶେଷ ସ୍ପର୍ଶ ,ଆଉ କିଛି ସମୟ ପରେ ମା’ଙ୍କ ଧରାବତରଣ I ଭୁବନେଶ୍ୱର -20-10-23 ଧୁମ...
-
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଟିଭି ଦର୍ଶକଙ୍କର ତଣ୍ଟି ଚିପି ପଇସା ନେବେ ?
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କର ଅବାଂଛିତ ନିୟମ ଓ ଅନ୍ୟାୟ ବିରୁଦ୍ଧରେ ସ୍ୱର ଉତ୍ତୋଳନ କରନ୍ତୁ :- ସୋମନାଥ ରାଉତରାୟ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ...
-
ଭୋଜନ କିପରି କଲେ ଶରୀର ଓ ମନ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ
ଭୋଜନ କିପରି କଲେ ଶରୀର ଓ ମନ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ ଦୁଇଟି ଭୋଜନ ମଧ୍ୟରେ ସମୟ ବ୍ୟବଧାନ ଅତି...
-
ଚଣା ସୁନ୍ଦଲ
ଚଣା ସୁନ୍ଦଲ ସାମଗ୍ରୀ: କାବୁଲି ଚଣା-୧ କପ୍, କୋରିଆ ହୋଇଥିବା ନଡିଆ- ୧/୪ କପ୍, ଛୁଙ୍କ ପାଇଁ: ସୋରିଷ-୧...