କ୍ୟୁବାନୋ ବଟର ଚିକେନ୍
ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଟିଏ ୮୦୦ ଗ୍ରାମର ଜିଅନ୍ତା କୁକୁଡା, ୫୦ ଗ୍ରାମ ଧଳା ବଟର, ଟିକେ ଲୁଣ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଅଧ ଚାମଚ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି: କୁକୁଡାକୁ ମାରି ଗୋଡ, ମୁଣ୍ଡ, ବେକ ଆଦି ଅଲଗା କରିଦେବେ (ଡ୍ରେସିଂ କରିଦେବେ) । ଗୋଟିଏ ଛୁରିରେ ଦୁଇ ତିନି ଯାଗାରେ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ ଚିରିଦେବେ । ବଟର ଓ ଲୁଣ ତା ଉପରେ ପ୍ରଲେପ ଦେଇ ୧୦ ମିିନିଟ୍ ବାହାରେ ରଖିଦେବେ । ଗୋଟିଏ ବଡ ଡେକିଚି କିମ୍ବା କୁକର ଯେଉଁଥିରେ ବାମ୍ପ ଦେଇହେଉଥିବ ତାକୁ ଆଣି ଅଳ୍ପ ପାଣି (ଯେପରି ୪୦ ମିନିଟ୍ ଚୁଲିରେ ବସିପାରୁଥିବ) ନେଇ ତା ଉପରେ ଗ୍ରୀଲ୍ ରଖିନେବ । କୁକୁଡାକୁ ତା ଉପରେ ଥୋଇ ଢାଙ୍କୁଣି (କୁକରର ହ୍ୱିସିଲ୍ ଦେବାନି) ଦେବ ଯେମିତି ବାମ୍ପ ଟିକିଏ ଟିକିଏ ବାହାରି ଯାଉଥିବ । ୪୦ ମିନିଟ୍ ପରେ ଢାଙ୍କୁଣି ଖୋଲି କୁକୁଡାକୁ ବାହାର କରି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ପରିଷିଦେବା ।
ଆମ ଖବର
କ୍ୟୁବାନୋ ବଟର ଚିକେନ୍
More in ଆମ ଖବର
-
ଶୃଙ୍ଗାର ର ଶେଷ ସ୍ପର୍ଶ ,ଆଉ କିଛି ସମୟ ପରେ ମା’ଙ୍କ ଧରାବତରଣ I
ଶୃଙ୍ଗାର ର ଶେଷ ସ୍ପର୍ଶ ,ଆଉ କିଛି ସମୟ ପରେ ମା’ଙ୍କ ଧରାବତରଣ I ଭୁବନେଶ୍ୱର -20-10-23 ଧୁମ...
-
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଟିଭି ଦର୍ଶକଙ୍କର ତଣ୍ଟି ଚିପି ପଇସା ନେବେ ?
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କର ଅବାଂଛିତ ନିୟମ ଓ ଅନ୍ୟାୟ ବିରୁଦ୍ଧରେ ସ୍ୱର ଉତ୍ତୋଳନ କରନ୍ତୁ :- ସୋମନାଥ ରାଉତରାୟ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ...
-
ଭୋଜନ କିପରି କଲେ ଶରୀର ଓ ମନ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ
ଭୋଜନ କିପରି କଲେ ଶରୀର ଓ ମନ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ ଦୁଇଟି ଭୋଜନ ମଧ୍ୟରେ ସମୟ ବ୍ୟବଧାନ ଅତି...
-
ଚଣା ସୁନ୍ଦଲ
ଚଣା ସୁନ୍ଦଲ ସାମଗ୍ରୀ: କାବୁଲି ଚଣା-୧ କପ୍, କୋରିଆ ହୋଇଥିବା ନଡିଆ- ୧/୪ କପ୍, ଛୁଙ୍କ ପାଇଁ: ସୋରିଷ-୧...